دوره کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی یکی از دوره های آموزش عالی است که هدف آن ارتقاء سطح علمی و بینش هنری و توان نویسندگی شرکت کنندگان در مقوله ادبیات نمایشی، رشد خلاقیت های ادبی و هنری است. با توجه به اینکه بنیاد و اساس فعالیت های نمایشی و سینما را متون نمایشی (نمایشنامه و فیلمنامه) تشکیل می دهد، ضرورت وجود نیروهای متخصص و کارآمد در این زمینه ها کاملا احساس می شود. لذا دوره کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی برای تربیت متخصصین این حوزه طراحی و تدوین شده است.
ادبیات نمایشی گونهای از ادبیات است که برای اجرا در صحنهٔ تئاتر یا مکان های دیگر تنظیم و نوشته شده باشد و نمایشنامه، فیلمنامه و تعزیه نامه و امثال اینها را در بر میگیرد. ادبیات نمایشی از بخش های اصلی و پایه ای هنرهای نمایشی می باشد. رشته کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی ضمن پرداختن به سنت ها و تاریخ ادبیات نمایشی در ایران و جهان، به اصول و فنون و شیوه های نگارش متون دراماتیک هم می پردازد. ادبیات نمایشی واسطه ادبیات و صحنه نمایش است و رویکردی ادبی- نمایشی دارد. با توجه به ادبیات غنی فارسی، رشته ادبیات نمایشی می تواند رشد بسیار خوبی در کشور ما داشته باشد. هدف رشته کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی تربیت متخصصانی است که توانایی نگارش انواع متون نمایشی در حوزه فرهنگ پارسی را داشته و در حوزه نقد و بررسی و پژوهش نیز توانمند باشند.
فارغ التحصیلان رشته کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی علاوه بر حصور موثر در بازار کار خصوصی و صنایع فیلمسازی و صحنه های نمایشی می توانند در فعالیت های حرفه ای، آموزشی و مشاوره در بخش های مختلف دولتی نیز شرکت نمایند. ضمنا با توجه به نیاز روز افزون جامعه به نیروی نویسنده در زمینه های نمایش و سینما فارغ التحصیلان این رشته قادر خواهند بود اصول نظری و علمی ادبیات نمایشی را در مقاطع تحصیلی کارشناسی و پایین تر آموزش دهند.