هدف از اجرای دوره زبان و ادبیات ترکی استانبولی کسب مهارت های لازم و کافی دانش آموخته رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی در این زمینه هاست: مکالمه به زبان استانبولی، نوشتن به زبان استانبولی، آشنایی با ادبیات دوره های مختلف ادبیات ترکی، بررسی ادبیات ترکی از دیدگاه بلاغی، دستوری و ...
زبان و ادبیات ترکی استانبولی علاوه بر اینکه زبان و ادبیات ملتی است که در همسایگی ما به سر می برند با زبان و ادبیات فارسی پیوندی ناگسستنی دارد و تأثیر و تأثر این دو زبان به حدی است که شناخت کامل هیچ یک از آن ها بدون شناخت دیگری کامل نخواهد بود.
زبان استانبولی، زبان رسمی کشور ترکیه است که در گذشته با خط عربی (عثمانی) نوشته میشد و از زمان تشکیل جمهوری ترکیه توسط آتاتورک در سال ۱۳۰۲ هجری خورشیدی (۱۹۲۳میلادی) با خط لاتین نوشته میشود. زبان ترکی از خانواده زبان های ترکی است که اغلب به عنوان زیرگروهی از زبان های آلتاییک و مغولی و زیرگروه های اوقوز شناخته می شود و خود به دو دسته گاگز و آذری تقسیم می شود.
دانشجوی رشته زبان و ادبيات تركی استانبولی باید در مرحله اول به زبان فارسی مسلط باشد؛ یعنی خوب صحبت کند و خوب بنویسد. همچنین لازم است که استعداد فراگیری زبان را داشته باشد چون یادگیری زبان نیاز به حافظه قوی، دستور زبان خوب، توانایی فراگیری لهجه و آشنایی با لغات زیاد دارد.
فارغالتحصیل رشته زبان و ادبيات تركی استانبولی، فرصتهای شغلی زیادی دارد. برای مثال میتواند جذب صداوسیما، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور خارجه شود یا در سازمانها و مؤسسات خصوصی که با خارج از کشور ارتباط دارند و نیازمند به مترجم هستند، فعالیت کند. یک فارغالتحصیل مترجمی زبان و ادبيات تركی استانبولی همچنین میتواند به ترجمه بپردازد؛ یعنی متون ادبی از جمله داستان یا شعر را ترجمه کند.