شاید تصور شما از صنعت نساجی محدود به پوشاک و نهایتاً منسوجاتی همچون پارچه، زیرانداز و روانداز و نظایر آن باشد، اما واقعیت این است که امروزه صنعت نساجی مفهومی بسیار فراگیر یافته و در مواردی همچون ساخت ترمز ماشین، شریان های مصنوعی، جاده ها، هواپیماها و سایت های فضایی نیز به منسوجات نیازمندیم. برای مثال بیش از 50 درصد قلب مصنوعی از الیاف نساجی درست شده است. همچنین بیش از 75 درصد استحکام تایرها از منسوجات است! در جاده سازی نیز قبل از این که اسفالت ریخته شود، منسوجات ویژه ای را روی سطح جاده می خوابانند تا عمر جاده ها را افزایش دهند. به همین دلیل امروزه نساجی صنعتی بسیار گسترده و پیچیده است که توسعه و اداره آن نیاز به تخصص و تحصیلات دانشگاهی دارد.
ذکر این نکته ضروری است که متأسفانه در کشور عزیزمان، چند سالی است که به دلیل برخی مشکلات خاص به ویژه رکود مالی و ضعف مدیریت، صنعت نساجی با رکود جدی و منحصر بفردی روبروست که این موضوع مشکلات متعددی برای فارغ التحصیلان رشته مهندسی نساجی به وجود آورده است اما از سوی دیگر شاید گره این مشکل را تنها بتوان با فارغ التحصیلان توانمند و با انگیزه که خواستار تغییر وضع موجود و شکوفایی مجدد این صنعت هستند، گشود.
از گرایش های رشته مهندسی نساجی در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی نساجی می توان دو گرایش تکنولوژی نساجی و شیمی نساجی و علوم الیاف را برشمرد.