یکی از وسایل مهم ترانزیت کالا، کشتی میباشد و امروز صنعت کشتی سازی از برجسته ترین صنایع جهان میباشد و با وجود بکارگیری موتورهای عظیم الجثه در کشتی های مختلف تجاری و صنعتی، لزوم پرورش نیروهای ماهر و پرتلاش بیش از پیش احساس می شود. لذا هنرجویان این رشته با دستگاه های محرک کشتی و دستگاه های کمکی که بر روی یگان های شناور نصب می شود آشنایی یافته و تعمیرات آنها را بر عهده می گیرند و در این راستا مهندسین محترم نیروی دریایی جمهوری اسلامی و سازمان بنادر و کشتیرانی و شیلات، نقش به سزایی در جهت آموزش هنرجویان در کنار مهندسین هنرستان ها ایفا می نمایند.
صنایع دریایی كشور برای استفاده از شناورهای ساحلی، بالا بردن بازدهی و كاهش هزینه نگهداری و تعمیرات شناورها نیاز به جذب و تربیت افراد متخصص در این صنعت را دارد. یكی از تخصص های مورد نیاز در این صنعت، كاردان فنی كشتی است. افرادی كه تخصص لازم را برای راهبری، تعمیر و نگهداری موتورها و دستگاه های فنی روی شناورهای مختلف اعم از تجاری و نظامی مانند ناوچه ها، یدك كش های تداركاتی، آتشخوار، تعمیراتی، مسافری كوچك و واحدهای هیدروگرافی و اقیانوس شناسی دارند.
فارغ التحصيلان اين رشته مي توانند در سازمان ها و ارگان هاي مختلف نظامي و كشوري مسؤوليت تعمير و نگهداري موتورها و دستگاه و تجهيزات روي آنها را بر عهده بگيرند و پس از حداقل 5 سال تجربه عملي روي شناورها در دريا، به عنوان تكنسين ارشد موتورخانه يا كمك ناظر مهندس كشتي در كشتي هاي اقيانوس پيما فعاليت كنند.