اوقات فراغت از مقوله های مهمی است که در حوزه برنامه ریزی آن، کار مطالعاتی چندانی نشده است در حالیکه کشورهای پیشرفته در زمینه اوقات فراغت، برنامه ریزی های دقیقی دارند. با وجود شرایط مختلف و عالی کشور از لحاظ فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و جغرافیایی و بخصوص نیروی انسانی جوان و با توجه به اینکه همه این عوامل براي دستیابی به توسعه همه جانبه و سند چشم انداز ۲۰ ساله نظام هستند بیش از پیش نیاز به مهارت آموزی، دانش و پژوهش و ارتقای آنها ضرورت پیدا می کند.
با توجه به تعطیلات فراوان و فعالیت های غیر رسمی اقشار مختلف جامعه، ضرورت استفاده بهینه از این اوقات نمود پیدا می کند، چرا که برای رسیدن به اوقات فراغتی خوب به مدیریت علمی و دقیق نياز است و در این راستا ضرورت ایجاد رشته مدیریت اوقات فراغت پیش از پیش احساس می شود.
تربیت نیروی انسانی متخصص در جهت آموزش، پژوهش و مدیریت در امور مربوط به اوقات فراغت، تربیت نیروی انسانی براي سیاستگذاری در سطوح برنامه ریزی کشور در امور مربوطه و همچنین تقویت بینش علمی و سامان یافته نسبت به بهره مندی بیشتر از اوقات فراغت و استفاده بهینه از این اوقات از اهداف راه اندازی رشته کارشناسی ارشد مطالعات اوقات فراغت است.
دانش آموختگان رشته کارشناسی ارشد مطالعات اوقات فراغت می توانند در وزارتخانه های آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و همچنین سازمان ها و مراکزی که متولی برنامه ریزی درمسائل آموزشی و پژوهشی، اجتماعی، تربیتی و فرهنگی مشغول شوند. همچنین این فارغ التحصیلان می توانند در مراکز تحقیقاتی مربوطه به عنوان محقق و پژوهشگر، کار تحقیقاتی انجام دهند.