کشور ایران با وجود 37 میلیون هکتار اراضی دارای قابلیت کشاورزی و گسترش و تنوع آب و هوایی در 14 اقلیم گوناگون، پتانسیل بسیار خوبی در بخش کشاورزی دارد.با این وجود درصد بالایی از اراضی کشاورزی به شکل کاملا سنتی به زیر کشت می رود. بهره برداری غیر بهینه از منابع آبی کشور یکی از چالش های کشاورزی سنتی است. استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و سموم توسط کشاورزان نیز بر بحران کشاورزی در ایران بیشتر دامن می زند. عدم توازن در تولید محصولات کشاورزی، علاوه بر تحمیل خسارت به کشاورزان موجب هدر رفتن منابع آب و انرژی در بخش کشاورزی می شود. به عنوان مثال در یک فصل بسیاری از کشاورزان اقدام به تولید محصول یکسان نموده و با تولید مازاد بر مصرف و عدم امکان صادرات، باعث افت شدید قیمت آن محصول می شوند.
هدف رشته مهندسی کشاورزی این است که با تربیت مهندسین کشاورزی به صورت علمی و با روش های نوین موجب تقویت کشاورزی و افزایش بهره وری در تولید محصولات کشاورزی گردد. دانش و تخصصی که در گرایشهای مختلف مهندسی کشاورزی آموزش داده میشود برای حرکت به سمت کشاورزی مکانیزه و افزایش بهره وری است.
رشته مهندسی کشاورزی شاخه های بسیار متنوعی دارد. برخی از شاخه های رشته مهندسی کشاورزی نیز چند گرایش دارد. برای سادگی در اینجا شاخه های مهندسی کشاورزی را به عنوان گرایش های مهندسی کشاورزی در نظر گرفته ایم. در ادامه با گرایش(شاخه)های رشته مهندسی کشاورزی بیشتر آشنا می شوید.
گروه مهندسی کشاورزی پورتال آموزش و پژوهش دانشگاهیان (پویان) تلاش می کند تا با بهره گیری از ظرفیت های اساتید و کارشناسان مهندسی کشاورزی یک محیط علمی پویا برای تبادل علم و تجربه در زمینه مهندسی کشاورزی ایجاد نماید.