رسانه ها در عصر ارتباطات و اطلاعات یکی از مهم ترین ابزارهای دسترسی به اهداف تلقی می شوند. از این رو بعد از جنگ جهانی دوم استقبال وافری از رسانه ها صورت گرفت و سازمان های ارتباطی همراه با مقوله مدیریت آن هم از طریق مطالعه و پیدا کردن قواعد، تشکیل شد. علم مدیریت، علم استفاده از منابع محدود برای رسیدن به خواسته های نامحدود است، باید در ابتدا خواسته ها را بشناسیم و اطلاعات وسیعی از داده ها و نیازهایمان به دست آوریم. مدیریت رسانه بحثی ضروری است که در عین بهره گیری از نظریه های مدیریت و رسانه جایگاه مستقلی می یابد.
مدیریت رسانه یکی از رشته های دانشگاهی ایران است که به مقوله مدیریت در رسانه ها و مدیریت بر رسانه ها می پردازد. مدیریت رسانه یعنی به کار گیری بهینه منابع مادی و انسانی با استفاده از کارکردهایی چون برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل به منظور تحقق اهداف سازمان رسانه ای.
دوره دکترای مدیریت رسانه ای تلاشی است از سوی جامعه علمی کشور تا همراستا با افزایش وزن و اهمیت رسانه ها در شکل دهی و تفسیر جهانی که در آن زندگی می کنیم، کارشناسان و متخصصانی پرورش یابند که از ظرایف این پدیده و گوناگونی کارکردهای آن آگاه باشند و در استفاده اثربخش و صحیح از این ابزار در زمینه های گوناگون یاری بخش دست اندرکاران صنعت رسانه باشند. مباحثی چون مسائل مدیریت سازمان های ارتباطی، مدیریت تحول و توسعه در سازمان های رسانه ای، جامعه شناسی فرهنگی ایران، نظریه های ارتباطات و اقناع، شیوه های جدید در تحلیل پیام های ارتباطی، نظریه های ارتباطات و توسعه ملی و تکنولوژی های نوین ارتباطات، زمینه های عمده آموزش و پژوهش در دوره دکترای مدیریت رسانه ای را تشکیل می دهند.