چکیده
هدف از این مطالعه، مشاهده اثر اولتراسوند بر اندازه ذرات و وزن مولکولی پروتئین آب پنیر بود. در این کار امواج اولتراسوند با شدت بالا (پروب 20 کیلو هرتز و حمام 40kHz) استفاده شده است. سوسپانسیون های مدل پروتئین 10 درصد وزنی از پروتئین آب پنیر (WPI) ایزوله شدند و کنسانتره پروتئین آب پنیر (WPC-60) با پروب اولتراسوند (20 کیلو هرتز به مدت 15 و 30 دقیقه) و حمام اولتراسوند (40 کیلو هرتز به مدت 15 و 30 دقیقه) تیمار شدند. نتایج توزیع اندازه ذرات نشان داده است که، پس از تیمار با یک پروب اولتراسوند 20 کیلو هرتز، اولتراسوند باعث کاهش اندازه ذرات، توزیع باریک آن ها، و به طور قابل توجهی افزایش سطح آزاد خاص در تمام نمونه ها شده است. پس از تیمار با حمام التراسونیک 40 کیلو هرتزی، کاهش قابل توجهی در اندازه ذرات وجود دارد. پس از تیمار با پروب 20 کیلو هرتزی کاهش معنی داری در وزن مولکولی و جداسازی پروتئین وجود دارد. تیمار حمام التراسونیک با اولتراسوند 40 کیلو هرتزی تغییرات قابل توجهی در ترکیب وزن مولکولی بخش های پروتئین نشان داد. تیمار طولانی مدت WPI با حمام التراسونیک 40 کیلو هرتزی، شکل گیری مصالح مولکول ها را تشویق می کند.
1- مقدمه
فرکانس صوت عمدتا می تواند به دو فیلد طبقه بندی شود اولتراسوند تشخیصی فرکانس بالا با انرژی کم در محدوده مگاهرتز و اولتراسوند قدرت فرکانس پایین با انرژی بالا در محدوده کیلو هرتز. اولتراسوند فرکانس بالا معمولا به عنوان یک روش تحلیلی برای تضمین کیفیت، کنترل فرآیند و بازرسی غیر مخرب استفاده می شود که برای تعیین خواص مواد غذایی، برای اندازه گیری سرعت جریان، به منظور بازرسی بسته های مواد غذایی، و غیره اعمال شده است....